MAPLe breed uitgemeten op het International Continence Society Congres in Montreal

30/10/2015

Van 6 tot 9 oktober was het congres van de International Continence Society in het land van de MAPLe leaf; Montreal, Canada. 

Met vier abstracts was onderzoek met de MAPLe sterk vertegenwoordigd. Alle abstracts waren zeer hoog beoordeeld wat resulteerde in twee podium en twee poster presentaties op het congres.

De abstracts en presentaties gingen in op de effecten van biofeedback met de MAPLe op symptomen van een overactieve blaas (OAB) en de kwaliteit van leven. Daarnaast werden voor het eerst  het resultaat van de behandeling gerelateerd aan de veranderingen in de EMG activiteit van de individuele spieren. Tevens werd een eerste vergelijk gemaakt tussen de activiteit van gezonde vrijwilligers en patiënten met OAB. Een pilot studie laat zien dat de activatie van de bekkenbodem anders is dan tot nu toe werd aangenomen.

Novuqare feliciteert het onderzoeksteam van Petra Voorham – van der Zalm (LUMC) en Stefan de Wachter (UZA) met dit mooie resultaat. Klik op onderstaande links voor de abstracts: 

The effect of emg biofeedback assisted pelvic floor muscle therapy on symptoms of the overactive bladder syndrome in women: a randomised controlled trial.

Changes in EMG signals of the pelvic floor in women with the overactive bladder syndrome after biofeedback assisted pelvic floor muscle therapy

Differences in EMG signals of the pelvic floor musculature (PFM) in women with and without the overactive bladder syndrome

Differences in activation patterns of pelvic floor EMG upon stimulation of sacral roots - new insights in optimizing lead placement for sacral neuromodulation.    

MAPLe usb en de MAPLe leaf 

MAPLe leaf

 

 

Contactformulier Stuur een e-mail

Algemene leveringsvoorwaarden Novuqare Pelvic Health B.V.

Novuqare Hospital Equipment B.V.  algemene Voorwaarden

Novuqare Hospital Equipment B.V. General conditions Sales and Supply

Privacy policy

Werken bij Novuqare


Inloggen